Organisaties

Beschut Wonen t Veer

Naam:
Beschut Wonen t Veer
Adres:

Rijksweg 92, 3630 Maasmechelen

Telefoon:
089/48 18 58
Contactpersoon:
Goyens Katty
E-mail:
katty.goyens@bwhetveer.be
Website:
http://www.bwhetveer.be
Trefwoorden:
Ontmoeting, klusjesdienst, groenonderhoud
Activiteiten:
Sector:
Geestelijke gezondheidszorg
Werkvorm:
Meerbanenplan (MBP), arbeidsmatige activiteiten (AMA), vrijwilligerswerk
Omschrijving:

Vzw ‘t Veer is een initiatief Beschut Wonen werkzaam in de regio Maasland en Genk. Vzw t’ Veer biedt mensen met een psychische kwetsbaarheid opvang en begeleiding aan. In een gewoon huis in de rij of één van onze studio’s proberen zij met de nodige hulp een thuis te vinden.

Samen met hun vaste begeleider werken deze kwetsbare mensen aan het vergroten van hun zelfstandigheid en weerbaarheid in het dagelijkse leven om zo, op hun eigen tempo, te groeien naar zelfstandig wonen of een zo groot mogelijke integratie in de maatschappij.

Binnen ontmoetingscentrum Veerkracht en de klusjesdienst van ons initiatief beschut wonen bieden we verschillende werkvormen aan voor personen met een psychische kwetsbaarheid zoals vrijwilligerswerk, arbeidszorg meerbanenplan en AMA.

Ontmoetingscentrum Veerkracht wordt gedragen door en voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. We geloven in de helende kracht van ontmoeting. Een babbeltje slaan, een kopje koffie drinken of de krant lezen, lotgenoten ontmoeten. Hier kan dit alles in een ontspannen sfeer!

Medewerkers van het ontmoetingscentrum functioneren als gastheer of gastvrouw voor onze bezoekers, hebben keuken- en/of poetstaken.

Medewerkers van onze klusjesdienst ondersteunen het onderhoud van onze burelen, woningen en tuinen van beschut wonen.